opc_loader

Wensenlijst

Over ons

De Wereld VanBashya

Bashya in het vakblad voor schoonheidsverzorging. Bashya Therapy® staat voor holistische verzorging, stressreductie en eco-biologische huidverzorging. Het is een bijzonder en relatief nieuw behandelconcept voor schoonheidsspecialisten, maar ook mensen uit de complementaire en palliatieve zorg werken ermee.

Het Bashya-concept is ontwikkeld door schoonheidsspecialist Barbara Linthorst. “Met Bashya leer je anders kijken naar de huid.”

Al sinds haar zeventiende is Barbara een gepassioneerd schoonheidsspecialist die steeds een stap verder wilde gaan. Ze werkte voor verschillende bekende merken in binnen- en buitenland en deed daar veel kennis en ervaring op over huidproblemen, oosterse en westerse behandeltechnieken en natuurlijke huidverzorging. Ze besloot enkele jaren geleden al haar kennis te bundelen tot een compleet concept en noemde dat Bashya Therapy®. Alle producten van Bashya zijn biologisch en energetisch.

Totaal Concept

Barbara Linthorst oprichter Bashya Therapy, Groothandel en OpleidingsinstituutIn Bashya Therapy brengt Barbara elementen uit verschillende disciplines samen, zoals de Chinese Elementenleer, Ayurveda, aromatherapie, reflexologie, fytotherapie, kruidenleer, psychologie, acupressuur, kristaltherapie en oosterse en westerse massagetechnieken.

“Tijdens mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei verschillende behandeltechnieken. Op basis daarvan heb ik uiteindelijk mijn eigen methode ontwikkeld.

Zo is Bashya drie jaar geleden ontstaan. Ik combineer oosterde en westerse technieken op een toegankelijke manier. Je leert met Bashya anders kijken naar de huid. Gezichtsreflexologie speelt daarbij een belangrijke rol.

De Bashya-methode® is niet alleen gericht op huidverzorging, maar ook op lichamelijke klachten die gerelateerd zijn aan langdurige stress, de overgang of emotionele problemen. De behandelmethoden zijn holistisch, gericht op de mens als geheel en afgestemd op het individu. Ik spreek ook wel over natuurgeneeskundige huidverzorging.”

Disbalans

Kuiden voor natuurgeneeskundige voor verzorging op fysiek, mentaal en emotioneel vlakDe recepturen voor de Bashya-producten worden allemaal door Barbara zelf ontwikkeld. Alle producten zijn volledig biologisch en bevatten dus geen parabenen of synthetische geur- en kleurstoffen.

“Bashya is echt mijn kindje”, vertelt ze enthousiast. “Ik ontdekte al vroeg in mijn carrière dat huidproblemen vaak oppervlakkige manifestaties zijn van een dieper gelegen disbalans.

Zoals een opeenhoping van toxines, het uit balans zijn van de hormoonspiegels of emotionele problemen. De toegepaste biologische kruiden, tincturen (ook voor inwendig gebruik), verzorgingsproducten, serums, oliën en theeën van Bashya hebben een heilzame werking op lichaam en geest. Zij bevatten een groot aantal medicinaal werkzame verbindingen en dat verklaart hun veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

De producten en behandelingen kunnen bepaalde stelsels van het lichaam stimuleren en tegelijkertijd andere tot rust brengen.”

In- En Uitwendig

Bashya tincturen met heilzame kruiden voor innameMet Bashya behandel je zowel van binnen als van buiten. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van therapeutische stenen met een bepaalde energetische waarde, zoals rozenkwarts, bergkristal, mooikaiet, aventurijn of magnetiet.

Ook tincturen spelen een belangrijke rol. “Het mooie is dat je de behandeling en de producten helemaal kunt afstemmen op het individu”, legt Barbara uit.

“Het uitgebreide assortiment heilzame kruiden kan ingezet worden als thee, maar bijvoorbeeld ook verwerkt worden in kruidenstempels, baden, kompressen of maskers.

Met onze fytotherapeutische tincturen kun je je klant zowel uitwendig als inwendig behandelen. Tincturen zijn alcoholische extracten van geneeskrachtige planten of harsen. De maceratie in alcohol, ethanol, zorgt ervoor dat het geheel van de plant opgelost wordt in de vloeistof. Hierdoor blijft de energie van de inhoudsstoffen van de plant behouden.”

Educatie

Opleidingen voor schoonheidsspecialisten en natuurgeneeskundig therapeuten. Maar ook workshops voor iedereen.Educatie is een belangrijk aspect van het Bashya-concept. Er zijn bij het Bashya Instituut in Heino, waar ook de groothandel is gevestigd, drie verschillende opleidingen te volgen: Bashya® Holistisch Schoonheidsspecialist, Bashya Coach® en de voortgezette opleiding tot BashyaTherapeut®.

Barbara: “Ik merkte al vroeg dat niet alleen schoonheidsspecialisten interesse hadden in mijn concept, ook verpleegkundigen en mensen in de complementaire en palliatieve zorg wilden er graag mee werken. Zodoende heb ik voor verschillende professionals de opleidingen samengesteld.

Elke opleiding is modulair en in je eigen tempo te volgen. Al bij de eerste module kun je in je eigen instituut zelfstandig Bashya-behandelingen geven. Alle modules kun je aan elkaar koppelen, waardoor je steeds meer behandelmogelijkheden krijgt. Bashya groeit met jou en je praktijk mee.”

Bashya Therapy bestaat nu drie jaar en is in korte tijd zeer succesvol gebleken. Inmiddels werken al 180 schoonheidsspecialisten met het concept.

Succes

Pand van het Bashya Instituut in HeinoBarbara is verrast door de grote belangstelling voor haar concept, ook vanuit andere beroepsgroepen. “Ik heb met Bashya nooit geadverteerd of anderszins de publiciteit gezocht. Het is vanzelf gegaan. Veel mensen willen na verloop van tijd in hun werk een stap verder gaan.

Met Bashya kun je echt de diepte in, je werkt holistisch en preventief. Juist bij huidverzorging is het innerlijke aspect zo belangrijk. De afgelopen dertig jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan en bijzondere mensen ontmoet, waardoor ik uiteindelijk Bashya heb kunnen realiseren. Het voelt heel goed dat ik dat nu met andere professionals kan delen.

Want schoonheid gaat niet alleen over de buitenkant, maar over het innerlijk: mentaal en emotioneel. Daar richten we ons met