VERZENDKOSTEN
Standaard verzendkosten zijn binnen Nederland € 6,75. Bestellingen boven de € 200,-worden in Nederland gratis door PostNL bij u afgeleverd. 

Voor klanten uit België & Duitsland rekenen wij € 9,95 verzendkosten. Bij een besteding van minimaal € 250,- is verzending naar deze landen gratis. De bezorgtijd naar deze landen is 1 - 3 werkdagen.

Voor klanten uit Denemarken (exclusief Faeröer Eilanden en Groenland), Finland, Frankrijk (inclusief Corsica en Monaco), Griekenland, Hongarije, Italië (exclusief San Marino en Vaticaanstad), Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Spanje (incl. Balearen, excl. Canarische Eilanden), Verenigd Koninkrijk (incl. Noord-Ierland, excl. Gibraltar en Kanaaleilanden), Zweden, Zwitserland rekenen wij € 17,95 verzendkosten. Bij een besteding van minimaal € 300,- is verzending naar deze landen gratis. De bezorgtijd naar deze landen is 2 - 4 werkdagen.

POSTNL BEZORGING
Al uw aankopen worden bezorgd door PostNL. PostNL behoort tot de top in Europa als het gaat om de kwaliteit van de binnenlandse overkomstduur. De reguliere bezorgdagen van PostNL zijn: dinsdag t/m zaterdag.

WANNEER WORDT MIJN PAKKET BEZORGD?
Bestelt u op werkdagen vóór 14:00u dan wordt uw pakket, mits alle artikelen voorradig zijn, dezelfde dag aangeboden voor verzending. Normaal gesproken heeft u het pakket (binnen Nederland) dan de volgende dag al in huis. Zodra wij uw pakket hebben aangeboden voor verzending ontvangt u een e-mail met daarin een track & trace code. Hiermee kunt u op de website van PostNL https://mijnpakket.postnl.nl/inbox, bekijken hoe laat u de chauffeur voor pakketbezorging kunt verwachten. Voor alle overige landen is de bezorgtijd aangegeven bij de verzendkosten hierboven.

VERHOOGDE AANSPRAKELIJKHEID
Pakketten met een waarde boven de EUR 300 of buiten Nederland worden altijd met verhoogde aansprakelijkheid verzonden. Deze pakketten kunnen daarom niet bij de buren worden aangeboden.

NIET THUIS
Wanneer PostNL een pakket niet bij u kan afleveren biedt PostNL het standaard aan bij uw buren (mits u heeft gekozen voor geen bezorging bij de buren). Als de pakketbezorging ook niet lukt bij uw buren, dan ontvangt u een bericht van de bezorger. Op dit bericht staat een 'niet-thuis-code'. Met deze code kunt u op de website https://mijnpakket.postnl.nl/inbox een keuze maken voor een tweede pakketbezorging op een dag, tijdvak en locatie dat u beter uitkomt.

PAKKET AFHALEN
Indien uzelf en uw buren bij de tweede aanbieding niet thuis zijn en uw pakket niet hebben kunnen ontvangen, dan kunt u met het bericht van de bezorger de zending ophalen op één van de PostNL Postkantoren, dit is meestal het Postkantoor wat het dichtst bij u in de buurt ligt. U heeft hiervoor twee weken de tijd. Daarna gaat de zending retour naar ons. Indien u uw zending op gaat halen dient u zich altijd te legitimeren.


LEGITIMATIEBEWIJS
Bij het ophalen van uw pakket dient u altijd een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Houd mij op de hoogte:

Eén keer per maand inspiratie, tips en nieuwtjes over voeding, verzorging, meditatie, aankomende workshops, nieuwe producten en behandelingen.